Ajuntament de Cadis

Si visites la ciutat gaditana, no pots deixar de veure l’Ajuntament de Cadis. Aquest és, sens dubte, l’edifici civil que millor reflecteix l’estil de la ciutat en el seu moment de més esplendor històrica i artística.L’Ajuntament de Cadis es va construir el 1799 sobre les bases i l’emplaçament de les anteriors cases consistorials i és el resultat de dues etapes: la primera, neoclàssica, començada el 1799 per Torcuato Benjumeda, i la segona, corresponent a l’estil isabelí, obra de García del Álamo, el 1861, i que va afectar els interiors. El 1936 s’hi va hissar per primera vegada la bandera d’Andalusia.

A la façana d’aires classicistes podem apreciar les tres plantes i la torre. La planta baixa té un gran pòrtic amb arcs de mig punt i de pedra ostionera. A sobre, hi ha un cos central, format per una gran balconada que recolza sobre les esveltes i airoses columnes jòniques que donen elegància a aquest edifici, rematat per un frontó triangular decorat amb un relleu d’Hèrcules amb lleó i columnes, que li atorga un aspecte senyorial.

L’ajuntament recorda molt el monument més important de la civilització grega antiga, el Partenó. Tot l’edifici està rematat per una balustrada i una torre central, que reprodueix les característiques de les de l’ajuntament anterior. Així mateix, també és pràcticament idèntic a una de les 7 meravelles del món de l’antiguitat, el Far d’Alexandria, ja que en la part superior trobem una primera planta quadrada envoltada de balustrada. Després hi ha una segona planta octogonal amb una petita balustrada i pinacles, i una tercera planta formada per vuit columnes jòniques que sostenen una petita cúpula semiesfèrica blava.

Si vols pots accedir al nostre aparcament públic Saba de la ciutat de Cadis, situat a l’estació, concretament a la plaça de Sevilla, s/n.