Parking a Ajuntament de Santiago de Compostel·La - Santiago de Compostela

Cerca avançada
Abierto 24horas
Dispone de cobertura para telefonía móvil
Càmeres de seguretat
Plazas para personas con movilidad reducida
Dispone de Via T en entrada y salida
Sistema de indicación de plazas libres
Plazas de recarga de vehículos eléctricos
Plazas de moto
Servicio lavado vehículos
Zona Ecosaba
Máquina de vending
Carsharing
Inflado de neumáticos
Sin límite de altura
Horario especial
Pago en salida
Dispone de servicio de alquiler de coches
Bicing eléctrico
Plazas de bici
Cerrado domingos y festivos
Se aceptan tarjetas de crédito
3G/4G
Dispone de Via Verde en entrada y salida
Dispone de Telepass en entrada y salida
Dispone de Autopase en entrada y salida


L’Ajuntament de Santiago de Compostel·la és a la plaça de Raxoi, coneguda també com la plaça Do Obradorio, i és un dels edificis històrics més imponents de la ciutat. Es tracta d’una construcció d’estil neoclàssic que va ordenar l’arquebisbe de Santiago, Bartolomé Rajoy Losada, l’any 1766, amb la finalitat d’utilitzar-la com a seminari per als confessors. Va ser dissenyada per l’enginyer francès Charles Lemaur. L’edifici és la seu actual de l’Ajuntament de Santiago i la Xunta de Galícia.

Des que es va fundar, va ser casa consistorial i alberg dels confessors que administraven penitència als pelegrins. D’altra banda, els baixos de la part posterior també s’utilitzaven com a presó municipal. Fins ben entrat el segle XX va continuar sent una residència de canonges.

La seu de l’ajuntament es caracteritza per la seva simetria i horitzontalitat. L’interior no es pot visitar, però, a la façana, hi destaca la galeria de porxades i el cos central, culminat per la imatge de Santiago damunt d’un cavall. Aquest Santiago eqüestre de la façana és obra de l’escultor José Ferreiro. Sota aquesta imatge, hi ha un frontó amb un relleu representatiu de la batalla de Clavijo, obra de José Gambino. En total són gairebé 90 metres de longitud de façana, interrompuda només pels acroteris i els frontons del coronament, que contrasta amb la verticalitat de la façana catedralícia.

La plaça on hi ha l’Ajuntament de Santiago de Compostel·la està concorreguda gairebé qualsevol dia de l’any per turistes, grups d’escolars, famílies, etc., ja que és la plaça que dóna a la façana principal de la catedral, visitada per nombrosos turistes i pelegrins.

Per gaudir del centre històric de Santiago de Compostel·la i admirar les seves meravelles arquitectòniques, et recomanem que aparquis el cotxe al nostre aparcament Saba de l’estació de la ciutat, al carrer Hórreo, 75 A.

Aparcaments Saba a Santiago de Compostela

Tenim pàrquings a ...

Si et decideixes a visitar Santiago de Compostel·la, recorda que pots utilitzar el nostre parking. Està situat al costat de l’estació de tren i prop de les vies de comunicació principals. Des d’allà, et podràs desplaçar cap on t’interessi amb tota la comoditat i t’oblidaràs d’haver de trobar un lloc per aparcar el cotxe.

Deixa el cotxe a prop de ...

Si vas uns quants dies a Santiago de Compostel·la, no et pots perdre la catedral, el Pazo de Raxoi o l’Hostal de los Reyes Católicos. Però si et desplaces en cotxe, has de tenir en compte que et costarà trobar un lloc on deixar-lo sense perdre temps buscant. Com a solució, et recordem que tens a la teva disposició el nostre aparcament.