Ajuntament de Terrassa


L’Ajuntament de Terrassa és un edifici neogòtic que presideix aquesta població i acull el consell de la ciutat. L’edifici, situat al carrer Raval de Montserrat, és obra de Lluís Muncunill i es va construir entre el 1900 i el 1902.

L’ajuntament es va edificar al solar de Can Galí i va substituir l’antiga Casa de la Vila. Tot i que les obres van començar el 1900, fins al 1902 no van acabar la façana, la galeria i la decoració interior.

L’edifici està fet principalment de pedra arenosa i la façana té tres grans arcs que presideixen la porta principal, onze finestrals, una àmplia balconada i un gablet amb l’escut de la ciutat. A l’interior destaca l’escalinata de pedra daurada, presidida per una claraboia amb uns vitralls preciosos de colors. Els cassetons d’os de l’interior, obra de Jeroni Ablabó, guarneixen el sostre de la sala de sessions i també de la sala de l’alcaldia.

A la sala de sessions hi ha una portalada d’estil gòtic i la galeria de terrassencs il·lustres, amb els retrats dels personatges destacats de la ciutat, una iniciativa que es va posar en marxa el 1914 amb motiu de l’homenatge a Joaquim de Sagrera.

Per arribar a l’ajuntament pots agafar el carrer de la Goleta o el carrer de Sant Pere. A pocs passos, hi trobaràs el Mercat de la Independència, molt conegut a la ciutat pels seus productes de proximitat.

Si vols moure’t en cotxe per visitar la ciutat, tens un dels nostres parkings públics Saba situat al Raval de Montserrat, s/n. La situació és idònia, ja que està a pocs metres de l’Ajuntament de Terrassa i al bell mig de la ciutat.