Parking a Ajuntament de València (Casa de la Vila) - València

es.saba.portlets.pois

es.saba.portlets.buscador.ciudades

Cerca avançada


A primera vista, l’Ajuntament de València crida l’atenció perquè, en la mateixa illa, integra dues construccions d’èpoques i estils ben diferenciats.

A la Casa Consistorial, el visitant hi trobarà la Casa d’Ensenyament (d’estil neoclàssic), una construcció realitzada entre el 1758 i el 1763 sota les ordres de l’arquebisbe Andrés Mayoral. Al començament va ser ideada com a col·legi amb aules i dormitoris per a estudiants. L’altra construcció correspon al cos de l’edifici (d’estil neobarroc i neorenaixentista), que configura la façana principal. La seva realització s’emmarca entre la segona i la tercera dècada del segle XX. L’1 de març de 1962, la Casa Consistorial va ser declarada Bé d’Interès Cultural.

A l’exterior, destaca el repertori de formes ornamentals renaixentistes i barroques, així com tota una sèrie de símbols enaltidors, com les Virtuts Cardinals, i altres al·legories. A la façana es diferencien dos grans blocs: d’una banda, la torre elevada que té el rellotge i el carilló de campanes, i, de l’altra, dues torres menors en els angles de l’edifici.

Destaquen també dos nus femenins de marbre que simbolitzen les Arts i les Lletres, creats per l’autor Mariano Benlliure, que també va esculpir l’esplèndida petxina del buit central i els dos mig relleus de marbre que simbolitzen l’Administració i la Justícia.

A l’interior, la Casa Consistorial conté un preciós pati vidrat, on es concentren diverses oficines municipals. També hi trobaràs la capella de la Casa d’Ensenyament, dedicada a santa Rosa de Lima i que destaca per la fina ornamentació rococó.

Per passejar pel centre de la ciutat o per fer qualsevol gestió administrativa a l’Ajuntament de València, et recomanem que aparquis el teu vehicle al nostre parking Saba, a pocs metres de la Casa Consistorial, al carrer Xàtiva, 24.

Aparcaments Saba a València

Tenim pàrquings a ...

Moure’t per València, amb totes les comoditats del teu vehicle, ara és possible. Tens els nostres parkings molt a prop dels punts més importants de la ciutat. T’oferim la manera més fàcil de moure’t cap a la teva destinació. Podràs oblidar-te de fer tombs buscant aparcament: nosaltres ens encarregarem de tot i només hauràs de preocupar-te de gaudir. Saba és present a les principals estacions de tren de la ciutat, com ara la de València Nord o l’estació de l’AVE de Joaquín Sorolla.

Deixa el cotxe a prop de ...

Amb unes platges que no tenen comparació, València és una oportunitat ideal per gaudir de sol, de platja i de passejades per llocs màgics. Però trobar-hi aparcament pot resultar complicat. Ara, però, es possible fer tot això sense preocupar-te pel teu vehicle. Compta amb els nostres parkings i gaudeix de la teva estada en aquesta preciosa ciutat, amb totes les comoditats de viatjar amb el teu cotxe.