Cases Penjades

Són una de les imatges més icòniques de Conca i un dels seus símbols indiscutibles: les Cases Penjades (Casas Colgadas) són edificis literalment volats, que pengen sobre el congost del riu. Les vistes més espectaculars d’aquestes construccions s’aconsegueixen des del congost del Huécar, l’indret on la majoria dels visitants de la ciutat van a fer-se fotos amb les cases de fons.Són el resultat d’un procés de remodelacions que va començar en l’època medieval sobre les primitives cases medievals. Formaven part d’un cordó penjat sobre el congost del Huécar. No en sabem amb exactitud l’origen: hi ha qui creu que és musulmà, mentre que segons uns altres és medieval (segles XIV-XV). Podien haver format una antiga casa pairal, com indica l’escut del canonge Gonzalo González de Cañamares que es va trobar a l’interior.

El mite, la màgia i la llegenda les va elevar a la categoria de monument. Actualment hi ha tres cases que es van restaurar al segle XX. Dues acullen el Museu d’Art Abstracte Espanyol (Cases del Rei) i l’altra, una fonda típica (Casa de la Sirena).

El curiós estat actual d’aquestes cases és producte de les reformes ideades el 1928 per l’arquitecte municipal Fernando Alcántara i les reconstruccions posteriors dels anys 1950 i 1978. Des del 1959, al restaurant, pots tastar-hi els plats tradicionals de la regió i, des del 1966, el Museu d’Art Abstracte Espanyol exposa obres d’artistes tan famosos com Saura, Oteiza, Chillida, Torner, Zóbel o Tàpies i altres autors de l’anomenada “Generació Abstracta” de mitjan segle XX.

Si vols, pots aparcar el teu vehicle prop de la zona en un dels aparcaments públics Saba, obert les 24 hores i situat a l’estació de Conca, a l’avinguda Cerro de la Estrella, s/n. Disposa de places de recàrrega de vehicles elèctrics.