Parking a Castell de Santa Barbara - Alacant

es.saba.portlets.pois

es.saba.portlets.buscador.ciudades

Cerca avançada

Elevat sobre el turó Benacantil, trobaràs el castell de Santa Bàrbara, que s’erigeix 166 metres per sobre del nivell del mar. Des d’allà s’albira la badia d’Alacant i les terres dels voltants. No és estrany doncs que, al seu dia, la seva ubicació estratègica tingués un alt valor militar. Sabem que l’estructura original del castell data del segle IX i que el van construir els musulmans.El nom prové del dia de la festa de santa Bàrbara, perquè el 4 de desembre de 1248 el castell va ser conquerit als àrabs per l’infant Alfons de Castella, futur rei Alfons X el Savi.

El castell consta de tres espais essencials: “la Torreta”, el més elevat, conserva els vestigis més antics de tota la fortalesa i uns basaments d’entre els segles XI i XIII. En aquest recinte es pot contemplar, entre d’altres, l’anomenat Baluard dels Anglesos, així com altres dependències: el Parc d’Enginyers, la Sala Noble, que va ser hospital, la Casa del Governador, etc.

El segon espai correspon a diverses estances. Entre d’altres, hi ha el saló Felip II, l’antic cos de la Tropa davant de l’ampli pati d’armes que té al darrere les ruïnes de l’ermita de Santa Bàrbara, el cos de guàrdia, el baluard de la Reina, etc.

En el tercer espai hi ha el recinte “Revellín del Bon Repòs”. La construcció data del segle XVIII i actualment és un aparcament d’aforament limitat on es troba el monument a l’il·lustre militar alacantí Félix Berenguer de Marquina.

Cal destacar que el castell també acull el museu de la ciutat d’Alacant, de visita indispensable i situat a la zona de calabossos del castell. Un altre atractiu són les ruïnes de l’ermita de Santa Bàrbara.

Si vols, pots aparcar el vehicle en un dels dos parkings Saba, el de l’avinguda Maisonnave o el de l’avinguda Salamanca, i et despreocuparàs dels horaris, ja que tots dos estan oberts les 24 hores del dia.

Aparcaments Saba a Alacant

Tenim pàrquings a ...

A Saba volem donar-te un servei de gran qualitat i, per això, si vas en cotxe però vols desplaçar-te a altres llocs amb transport públic, a Alacant tens un lloc on deixar-lo sense preocupar-te’n. Podràs aparcar el vehicle al nostre aparcament al costat de l’estació de tren i estarà vigilat les 24 hores.

Deixa el cotxe a prop de ...

Alacant té milers de llocs amb encant que no et pots perdre si hi vas només uns dies. Per poder visitar-los tots, disposes d’un parking Saba al centre de la ciutat i en els principals punts d’interès, perquè la teva visita sigui més còmoda que mai. Des d’allà, et podràs moure sense problemes i sense haver de pensar en el teu vehicle.