Catedral de Lleó i Barrio Humedo

També coneguda com Pulchra Leonina, que vol dir “la bella lleonesa”, la catedral de Lleó és una de les més boniques d’Espanya. Es va començar a construir al principi del segle XIII i es va acabar al segle XV. Presenta una gran unitat estilística que la dota d’una elegància única.És un temple de culte catòlic i és la seu episcopal de la diòcesi de Lleó. El monument és un dels exponents més importants i destacats del gòtic francès que tenim a Espanya. La planta és molt semblant a la de la catedral de Reims, atès que té tres naus que en el creuer s’amplien fins a cinc, i els sistemes de voltes són similars als d’Amiens i Beauvais.

La simbologia de la catedral s’aprecia en cada detall. Els fidels entraven per la part Oest, caminaven per la part Nord i quan l’havien recorregut tornaven per la part Sud. Per això, els vitralls il·luminats directament pel sol estan a la part Sud i són les que corresponen al Nou Testament. Aquests vitralls tenen una bellesa comparable fins i tot a la de la catedral de Notre Dame.

Un altre punt d’interès indispensable de la ciutat de Lleó és, sens dubte, l'anomenat Barrio Húmedo, en ple nucli històric. És potser la zona més popular de la ciutat, molt freqüentada tant per turistes com per residents. En els carrerons estrets contigus a la plaça San Martín i la plaça Mayor hi ha una pila de bars de tapes, pubs de copes i fondes de cuina típica i tradicional lleonesa. A l’estiu, la majoria de locals treuen les taules a fora, sobretot a la plaça Mayor, on es respira un ambient molt agradable.

Si vols visitar la zona, pots aparcar amb Saba al parking de l’estació de Lleó, situat al carrer Astorga, s/n. Aquest aparcament obre les 24 hores del dia.