Catedral de Màlaga


La catedral de Màlaga, coneguda també com la basílica de l’Encarnación, és la joia renaixentista més valuosa de Màlaga i una de les més importants d’Espanya. La basílica es va començar a construir al principi del 1528, però no es va acabar fins al 1782. La catedral es va consagrar el 3 d’agost del 1588.

Situada al carrer Molina Lario, la catedral té fins i tot un museu a l’interior. Aquest museu catedralici conté una col·lecció molt àmplia de peces renaixentistes. Igual que la catedral, el museu està obert al públic de dilluns a divendres de 10.00 h a 18.00 h, i els dissabtes de 10.00 h a 17.00 h.

La catedral de Màlaga combina a la perfecció diferents estils arquitectònics: la planta, d’estil gòtic, la capçalera principal renaixentista i els tocs barrocs de la façana i les cobertes.

La torre nord de la basílica s’eleva fins a 84 metres d’alçària, fet que la converteix en la segona catedral més alta d’Andalusia, darrere de la Giralda de Sevilla. Pel que fa a la torre sud, encara està inacabada i per això els ciutadans l’han batejat com “la manquita”.

Davant de la catedral de l’Encarnación es troba la plaça Obispo, una petita plaça presidida per una bonica font. Al seu voltant, hi ha tres edificis pintats de groc, grana i crema. Quan el sol es reflecteix en les seves façanes, la llum es torna especial i més clara. A més, hi ha diverses terrasses on descansar i contemplar la bellesa de la catedral des de fora.

Si vols, pots aparcar el teu vehicle al nostre parking Saba de Màlaga, que és a l’estació i que està disponible les 24 hores del dia.