Catedral de Múrcia


La catedral de Santa María va ser batejada com la catedral de Múrcia, perquè era l’edifici monumental més important de la capital. En la seva construcció, que data del segle XIV, van participar-hi importants artistes i arquitectes espanyols de la talla de Diego Sánchez de Almansa i Jerónimo Quijano. Però la façana no es va acabar fins al 1751. Una presentació d’estil barroc, que introduiria el que seria després la catedral.

A l’interior de la basílica conflueixen estils diversos que conviuen en harmonia mitjançant detalls espectaculars. Un dels estils amb més presència és el gòtic, que dóna peu a la gran volta de la catedral, tot i que també conté espais dedicats a l’arquitectura barroca, present sobretot al retaule de l’altar major que capitaneja la catedral de Múrcia.

La catedral de Múrcia està situada a la part antiga de la ciutat, concretament a la plaça Hernández Amores. Al seu voltant, hi conviuen grans monuments i punts d’interès turístic, com ara el Palau Episcopal, el Conjunt Monumental San Juan de Dios i el Puente Viejo, que creua el riu Segura.

Ratificat com un Bé d’Interès Cultural, la catedral és de culte catòlic i representa la seu principal de la diòcesi de Cartagena. La torre del temple fa 93 metres d’alçària. A més, el conjunt del projecte arquitectònic és considerat una obra mestra del barroc espanyol.

Per poder visitar tranquil·lament la catedral de Múrcia i els seus voltants, a la zona trobaràs el nostre parking Saba. El nostre aparcament et permet visitar Múrcia tranquil·lament i amb més mobilitat, sense haver de perdre temps buscant aparcament o un transport públic que s’acosti a la zona.