Parking a Cocatedral de Santa Maria la Major - Castellon de la Plana

Cerca avançada
Abierto 24horas
Dispone de cobertura para telefonía móvil
Càmeres de seguretat
Plazas para personas con movilidad reducida
Dispone de Via T en entrada y salida
Sistema de indicación de plazas libres
Plazas de recarga de vehículos eléctricos
Plazas de moto
Servicio lavado vehículos
Zona Ecosaba
Máquina de vending
Carsharing
Inflado de neumáticos
Sin límite de altura
Horario especial
Pago en salida
Dispone de servicio de alquiler de coches
Bicing eléctrico
Plazas de bici
Cerrado domingos y festivos
Se aceptan tarjetas de crédito
3G/4G
Dispone de Via Verde en entrada y salida
Dispone de Telepass en entrada y salida
Dispone de Autopase en entrada y salida

Si visites Castelló de la Plana, un dels reclams principals és, sens dubte, la cocatedral de Santa Maria, també anomenada església de Santa Maria la Major. Està classificada com a temple d’estil gòtic valencià, tot i que posteriorment s’hi han anat construint diversos afegits d’estil neogòtic.Es troba a la plaça Major, al costat de l’ajuntament i de la torre campanar independent, també coneguda com el Fadrí.

Cap al 1662, amb plànols de Juan Ibáñez, es va construir la capella de la Comunió, de planta de creu grega i coberta amb una cúpula al centre i voltes de mig canó als braços, que s’obria en el tram dels peus del costat de l’Epístola.

El 1931, la cocatedral va ser declarada Monument Historicoartístic Nacional. Malauradament, durant la Guerra Civil, el 24 de juliol de 1936, va ser incendiada de manera premeditada i la van haver d’enderrocar. El 1939 es va reconstruir a partir d’un projecte de Vicente Traver Tomás, basat en els plànols del temple desaparegut, però fins al 1999 no es va acabar de construir la cocatedral actual.

Avui, el temple té planta de creu llatina amb tres naus i un absis pentagonal. La nau central es remarca amb pilars octogonals dels quals arrenquen els arcs faixons. Les naus es cobreixen amb volta de creueria: la de la capçalera és de mitja estrella i el creuer, amb cimbori, es cobreix també amb volta d’estrella.

A l’interior s’hi celebren misses, casaments, oracions, funerals, comunions, etc. A l’exterior hi ha la font Major, de la qual brollen en forma d’arc dolls d’aigua cristal·lina sota els quals la gent es pot refrescar els dies calorosos.

Si vols visitar la cocatedral i has d’aparcar el vehicle, pots fer-ho en un dels nostres parkings públics Saba, situat a l’avinguda Rey Don Jaime, molt a prop del majestuós edifici.

Aparcaments Saba a Castellon de la Plana

Tenim pàrquings a ...

Tens parkings Saba als punts més estratègics de la ciutat: prop dels carrers principals i de les estacions. Saba sempre pensa en les teves necessitats: per això, sempre trobaràs un aparcament prop de la teva destinació. A les nostres instal·lacions, podràs deixar-hi el cotxe sense problemes.

Deixa el cotxe a prop de ...

Trobar un lloc on aparcar al centre de Castelló de la Plana pot ser complicat. Per aquest motiu, posem a la teva disposició els nostres parkings públics al costat dels punts clau de la ciutat. Sabem que la comoditat de deixar el cotxe és imprescindible per gaudir de qualsevol viatge: per això, sempre estem en llocs cèntrics.