Hort del Cura


El conegut com l’Hort del Cura és el jardí botànic més important de la ciutat d’Elx i forma part del Palmerar d’Elx. Conté un miler de palmeres, la majoria de dàtils, i en conjunt té una grandària aproximada de 13.361 metres quadrats.

Aquest jardí és l’atracció turística preferida dels visitants de la ciutat alacantina, ja que representa un espai natural perfectament conservat dins de la ciutat. La col·lecció de palmeres és esplèndida i única. Entre les espècies que pots trobar al parc destaca la gran palmera imperial, un exemplar de Phoenix dactylifera dedicat a l’emperadriu Elisabet d’Àustria (Sissí) que sens dubte constitueix l’estrella de l’Hort del Cura. També podràs reconèixer-hi palmeres retolades en nom de figures representatives de la ciutat, o la Rocalla, una col·lecció extensa de cactus i plantes seques que s’agrupen en la zona més assolellada del jardí.

A més de la increïble col·lecció natural de plantes, el jardí també disposa d’escultures escampades pel parc, entre les quals cal destacar la còpia de l’escultura de la Dama d’Elx, obra de Juan Orts Román, o el bust de Jaume I, conqueridor de la ciutat d’Elx el 1265.

L’Hort del Cura rep l’estatus de Jardí Artístic Nacional per la seva col·lecció incomparable de palmeres i plantes, i va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000.

El jardí és perfecte per fer-hi una llarga passejada i gaudir de la variada col·lecció de plantes o, fins i tot, per descansar a l’aire lliure assegut en un banc. L’Hort del Cura disposa d’un hotel homònim (Hotel Huerto del Cura) a les portes i es troba al carrer de la Porta de la Morera, entre el carrer Beethoven i el Camí del Gat.

Si vols visitar el jardí i els voltants, la millor opció és desplaçar-te fins a la zona en cotxe, ja que podràs aparcar-lo molt a prop de l’Hort del Cura, en un dels nostres parkings públics Saba, a la Porta de la Morera, s/n.