Parròquia la Nostra Senyora de Les Mercès

La parròquia Nuestra Señora de las Mercedes és una de les esglésies catòliques dedicades a la figura de la Mare de Déu de la Mercè, coneguda també com la Mare de Déu de la Misericòrdia. A tot Espanya només hi ha tres basíliques dedicades a aquesta patrona, que celebra la seva festivitat el 24 de setembre.L’església presenta una façana característica, formada a partir de cinc arcs de pedra adornats amb grans rajoles, amb acabats en punta, que donen una sensació de geometria perfecta a l’edifici. També la porta d’entrada de fusta està envoltada per un marc de pedra ornamental, amb formes triangulars i amb relleu. Amb els tres edificis i la volta de pedra grisa, la parròquia Nuestra Señora de les Mercedes és un dels edificis més imponents de la ciutat de Getxo, ja que és un dels més alts. De fet, l’església ocupa tota una illa de cases, no només per l’edifici, sinó perquè també inclou un jardí considerable on poder ajeure’s i relaxar-se.

La basílica està oberta al públic de dilluns a dissabte de 10.00 h a 19.30 h. Els diumenges i els festius només pots gaudir d’aquest monument incomparable en la sessió matinal.

El temple és al carrer Kale Barria i al carrer Areetako Etorb, molt a prop de la ria del Nervión de Bilbao. El barri que acull aquest monument històric, Getxo, és un dels més concorreguts de la ciutat i és la zona amb més botigues, bars i locals. Prop de la basílica hi ha la plaça Escuelas-Eskolak, sens dubte un espai que, com a visitant, no et pots perdre.

Per facilitar-te la visita, tens un parking públic Saba a La Mercedes, s/n, perquè puguis aparcar-hi sense problemes el vehicle a qualsevol hora del dia i la nit.