Ajuntament de Castelló i Plaça Major

La plaça Major és el lloc més important de la ciutat de Castelló de la Plana, ja que hi ha els monuments principals de la capital i està situada en un dels punts més concorreguts d’aquesta capital. Al seu voltant hi ha el mercat central, l’oficina de la policia local, l’ajuntament i la cocatedral de Santa Maria.La plaça és totalment per a vianants, ja que només s’hi permet l’accés a cotxes oficials, policia local, camions dels propietaris de locals del mercat i cotxes fúnebres i de noces.

Des que es va fundar Castelló, la plaça Major ocupa la mateixa localització. Durant les festes que s’hi celebraven, la plaça va ser seu de curses de braus, mascletàs, ofrenes de flors, espectacles de tota mena, manifestacions, etc.

L’Ajuntament de Castelló de la Plana és un edifici administratiu d’estil barroc construït entre els segles XVII i XVIII, situat a la plaça Major de la població.

És un edifici de planta rectangular i tres pisos, amb una escala central que dóna accés a les diverses dependències. La façana es compon de tres cossos separats per bandes horitzontals que actuen com si fossin cornises. La planta baixa té un pòrtic de cinc arcs de mig punt alternats per pilastres toscanes, que continua amb un arc en els laterals. La planta noble es divideix verticalment en cinc, amb pilastres corínties i amb entaulament llis. La tercera planta, de dimensions més reduïdes, se separa de la resta per una cornisa volada. Aquest preciós edifici està rematat amb una balustrada.

Si vols aparcar el teu vehicle per fer un tomb per la plaça Major i l’ajuntament, pots estacionar-lo en un dels nostres parkings públics Saba, situat molt a prop, a la plaça Cardona Vives.