No hi ha cap habitant com cal de Ciudad Real que no sàpiga identificar l’ajuntament de la ciutat, ja que és un edifici d’allò més singular.La construcció data del 1976 i se’n va encarregar l’arquitecte Fernando Higueras. S’emmarca dins de l’estètica d’inspiració neogòtica. La façana acaba en pinacles i en una coberta inclinada que donen verticalitat a l’edifici i és més pròpia dels països nòrdics, on aquesta estructura es construeix per impedir que s’hi acumuli la neu. Algunes de les façanes de la plaça es van fer seguint el mateix estil de la casa consistorial.

L’Ajuntament de Ciudad Real és a la plaça Major. El consistori està presidit per l’alcalde de Ciudad Real, que des del 1979 es tria democràticament per sufragi universal.

De l’exterior destaquen les jardineres col·locades a cada finestral, on s’han plantat centenars de clavells vermells que contrasten amb el color os de l’edifici i en ressalten la bellesa arquitectònica. A les portes de l’ajuntament, sobre un preciós llit de flors s’erigeix una escultura feta amb l’antiga campana de l’ajuntament, realitzada en bronze i ferro com a materials base.

Com que està situada al centre de la plaça, la seu de l’ajuntament és un lloc molt concorregut pels habitants de la ciutat i pels turistes. També és una zona idònia per anar-hi a comprar, tastar els plats típics de Ciudad Real, fer activitats en família i, fins i tot, passejar amb mascotes.

Destaquen les diverses activitats que s’organitzen durant tot l’any a les portes de l’ajuntament, com ara festes, xerrades, representacions, etc. Et recomanem que, si visites la zona, paris atenció al calendari d’activitats.

Si vols aparcar el vehicle per accedir al centre de la ciutat, pots fer-ho al nostre aparcament públic Saba, situat a l’estació de Ciudad Real, a l’avinguda d’Europa, 1.