Ajuntament de Villena


L’Ajuntament de Villena és a la plaça Santiago, a la zona històrica del centre de la ciutat. L’edifici acull la Casa Consistorial, és a dir, el lloc on es decideixen les polítiques locals més rellevants de Villena. Està envoltat dels principals punts històrics i culturals de Villena, com el castell de l’Atalaya, el Museo Festero o l’església de Santa María.

També conegut com a Palau Municipal de Villena, l’edifici de l’ajuntament va ser construït per Pedro de Medina a començaments del segle XVI. La imponent façana mostra l’estil renaixentista de tot l’edifici. Té un gran claustre interior encerclat per un conjunt de columnes i les sales que s’hi allotgen estan decorades increïblement, amb dibuixos i pintures renaixentistes, fins i tot al sostre. Tot això, li va valer ser declarat monument historicoartístic de la ciutat de Villena el 1968.

A més de les seves competències com a administració pública, l’edifici conté el Museu Arqueològic de Villena, construït el 1957 i que actualment preserva els fons arqueològics trobats i reunits per José María Soler García. Les peces d’aquesta col·lecció permeten comprendre la història de la comarca des del paleolític fins al segle XX. Sens dubte, és una parada obligatòria per al turista que visiti la ciutat per primera vegada. De fet, aquest consistori és un gran punt d’interès per a qualsevol persona que desconegui els racons culturals recomanats de la ciutat. Allà podràs demanar informació sobre aquest municipi alacantí i els llocs que no et pots perdre.

El centre històric, on es troba l’Ajuntament de Villena, és una de les zones més concorregudes de la ciutat. Per tant, trobar on aparcar el cotxe no és una tasca fàcil. Però a pocs metres de la plaça Santiago tens el nostre parking públic Saba, a l’estació de Villena, Partida de San Juan, 182.