Casa-Museu de Salvador Dalí

Declarada Bé d’Interès Cultural i Patrimoni Històric d’Espanya, la casa-museu de Salvador Dalí al començament era un petit habitatge de pescadors de Portlligat. Allà, Salvador Dalí mateix hi feia vida quotidiana i, a més, la utilitzava com a estudi per fer-hi les seves obres. Va fer ús de la casa des del 1930 fins al 1982, quan la seva esposa Gala va morir. Llavors va decidir instal·lar-se al castell de Púbol.Actualment l’habitatge és un museu obert al públic. Està gestionat per la Fundació Gala-Salvador Dalí.

La casa es divideixi en tres àrees: la part on transcorria la vida íntima dels Dalí, el taller per crear-hi obres i els espais exteriors per a les activitats a l’aire lliure.

Pel que fa a l’estructura, la casa sembla un laberint que comença en el denominat rebedor de l’Ós, es va descomponent i es bifurca en una successió d’espais encadenats per passadissos estrets, desnivells i recorreguts sense sortida. Encara que pugui semblar una mica claustrofòbica, totes les estades tenen obertures de formes i proporcions diferents que, a més de fer referència clara a l’estil de Dalí, serveixen per oxigenar.

En l’estètica de la casa predomina la barreja d’elements ben diferents. És un exemple extrem de surrealisme i estètica kitsch.

Entre els elements que destaquen i representen l’estil de l’obra de Dalí, hi ha els innombrables ous, els caps, el colomar de les forques i l’escultura del “Crist de les escombraries”, feta amb les restes d’un diluvi.

El museu obre de dilluns a diumenge, de les 10.30 a les 17.10 hores. Si vols visitar la casa-museu i necessites aparcar el vehicle, pots fer-ho al nostre parking de Cadaqués, que disposa de Via T a l’entrada i a la sortida.