Plaça de Bous de Ronda


La plaça de toros de Ronda és una de les més antigues i boniques d’Espanya. Van trigar, ni més ni menys, sis anys a construir-la. Es va inaugurar el 1785 amb una corrida en què va participar el famós torero Pedro Romero.

La plaça és considerada com un dels bressols de la tauromàquia moderna sorgida al segle XVIII. És d’estil neoclàssic i posseeix una interessant portalada de pedra. Les grades estan distribuïdes en dos nivells superposats, amb 136 columnes de pedra llisa amb 68 arcs. El sostre, de dos aiguavessos, està cobert amb teules àrabs. Té un aforament de 6.000 espectadors. L’arena té un diàmetre de 60 metres, fet que la converteix en una de les més grans d’Espanya. Sota els tendidos, hi trobaràs el Museu Taurí de Ronda, que es va obrir al públic el 1984.

En aquesta plaça, hi té lloc un dels esdeveniments més importants de la temporada taurina, la Corrida Goyesca, que se celebra a començaments del mes de setembre. Aquesta famosa cursa de braus fou creada per Antonio Ordóñez el 1954, amb motiu del segon centenari del naixement de Pedro Romero. A més de la Corrida Goyesca, també és famós el Concurs Exhibició d’Enganches de Ronda, tots dos esdeveniments dins de la fira Pedro Romero.

A part de visitar la plaça, també està obert al públic el Museu de Tauromàquia, que il·lustra els orígens del toro en la cultura universal, fins que es va implantar a la península ibèrica, i té una extraordinària col·lecció d’obres relacionades amb la tauromàquia.

Si vols, hi ha un aparcament públic Saba a l’estació de Ronda, situada a l’avinguda de la Victoria, 31, a pocs minuts de la plaça de toros.