Plaça de la Catedral (Ajuntament)

Situada en ple centre d’Albacete, la plaça està formada per una esplanada de grans dimensions on es troben el parc de San Juan, la Casa del Hortelano —un palauet modernista de principis del segle XX que acull el famós museu de ganivets de la ciutat— la catedral i la Casa Consistorial d’Albacete.A la zona perimetral de la plaça, hi ha la catedral i la Casa Consistorial d’Albacete. Aquesta última és un edifici emblemàtic del segle XX que acull la seu de l’ajuntament de la ciutat.

La plaça ha experimentat diverses remodelacions que l’han convertit en un dels centres d’atracció turística de la zona. Cal destacar el canvi de paviment, que la fa accessible a tota mena de persones, així com la inclusió de nou mobiliari urbà. Hi ha bancs on descansar i una zona enjardinada per gaudir d’un agradable passeig.

Durant les festes de Sant Joan del 23 al 24 de juliol, gran part de l’activitat nocturna de la ciutat es concentra a la plaça de la Catedral, on s’originen i conflueixen la majoria de les celebracions. Cal destacar-ne la desfilada de torxes, que inicia el seu recorregut cap a la zona de Los Ejidos de la Feria, on s’encén la foguera de Sant Joan i es cremen llibres i estris vells.

El parc de San Juan, que limita amb la plaça, és un altre dels llocs que el visitant no es pot perdre, ja que és una de les àrees més transitades de la ciutat, propera a les zones de negocis i comerços.

Podràs aparcar el teu vehicle en un dels nostres parkings Saba, situat al carrer Federico García Lorca, just al costat de l’estació d’Albacete, perquè puguis descobrir la ciutat tranquil·lament.