Ajuntament d'Orense


L’Ajuntament d’Ourense és un edifici històric seu del concello de Ourense, el consell que governa la capital gallega. A causa de la seva importància administrativa i política, l’edifici públic es troba a la Plaza Mayor d’Ourense, a pocs passos de la Plazuela de la Madalena.

El consell d’Ourense està presidit per l’alcalde, escollit per sufragi universal des del 1979. Com que només té competències en el municipi, es tracta d’un govern molt proper a la ciutadania, la qual no dubta a acostar-se a l’edifici públic per fer-hi consultes, queixes o peticions.

L’edifici que ocupa va ser construït el 1888, tot i que no va ser el primer que va acollir el consell d’Ourense, ja que hi ha documents oficials que demostren l’existència d’un altre lloc durant el segle XVI, a la mateixa plaça. Antigament, els habitants d’Ourense es reunien a la manera del consell de la ciutat en uns terrenys de l’església. No obstant això, les relacions entre el poder eclesiàstic i el poder civil sempre han estat una mica tibants, ja que el govern civil va edificar la seva seu al corral i l’hort del bisbe.

La Plaza Mayor és considerada el cor d’Ourense, tant per la seva ubicació cèntrica com pels edificis històrics i culturals que conté. A només dos minuts d’aquesta plaça hi ha la catedral d’Ourense, edificada a mitjan segle XII i batejada com a basílica menor des del 1867. Sens dubte, és la zona més concorreguda de la ciutat i un punt d’interès imprescindible per al visitant.

Per arribar a la Plaza Mayor, pots anar-hi pel carrer Do Progresso i tirar per l’avinguda de Pontevedra o el carrer Doutor Marañón. A l’estació, hi trobaràs un dels nostres parkings públics Saba i hi podràs estacionar el vehicle a qualsevol hora del dia.