Parking a Ajuntament de Girona - Girona

es.saba.portlets.pois

es.saba.portlets.buscador.ciudades

Cerca avançada

L’Ajuntament de Girona té la funció de governar i administrar els interessos dels veïns del municipi de Girona. L’edifici on hi ha la seu del govern està situat a la plaça del Vi, 1. Aquest edifici, a més de ser conegut com la seu de l’ajuntament, també rep el nom de “casa del poble”, “casa de la vila”, “casa de la ciutat”, “casa consistorial”, “casa del comú” o “paeria”.Els elements arquitectònics més destacables de l’edifici són la façana principal, la porta que dóna accés a la sala de sessions i la del teatre municipal, que es va construir el 1860. Les estances de l’ajuntament ocupen també l’edifici annex, l’antic Cafè Vila.

El 1493 es va construir a l’edifici una capella dedicada a sant Miquel, que des del 1756 estava adornada amb un retaule, fins que el 1859 es va esfondrar i va acabar sent suprimida. Amb la seva desaparició es va perdre una bona part de la iconografia de la ciutat, com ara el drac, el dragonet, els nans, etc. Tots ells solien ser els protagonistes en les festivitats, les processons i les desfilades, tant civils com religioses, entre les quals cal destacar la festa de Corpus.

Al campanar hi ha actualment les campanes del rellotge de l’ajuntament. En temps passats, havien sonat durant el regnat de Napoleó, etapa durant la qual Girona estava dominada per l’imperi francès.

Altres al·licients per visitar la zona són la seva situació a la vora de l’Onyar, la catedral, el Museu d’Història de la ciutat i la plaça dels Jurats. Això sense esmentar l’oferta gastronòmica i els comerços de tota mena propers a la zona.

Si vols, pots aparcar el vehicle prop de la zona en un dels aparcaments Saba, obert les 24 hores i situat a la plaça Espanya, s/n.

Aparcaments Saba a Girona

Tenim pàrquings a ...

Desplaçar-te per Girona pot ser molt senzill si utilitzes els nostres parkings. Situats al costat de l’estació de tren i prop dels punts d’interès de la ciutat, podràs anar on vulguis sense complicacions. Mou-te amb tranquil·litat i comoditat i no pensis més on aparcaràs el vehicle.

Deixa el cotxe a prop de ...

Si vas a Girona, no pots perdre’t el call ni la catedral, entre moltes altres coses. És una ciutat per passejar-hi hores i hores, i per gaudir-ne al màxim. Per facilitar-t’hi l’estada, et recordem que pots utilitzar els nostres aparcaments i deixar-hi el vehicle tant de temps com vulguis. Estarà vigilat en tot moment.