Ajuntament de Mataró


L’Ajuntament de Mataró és al carrer de la Riera, un dels principals de la ciutat. L’edifici on s’allotja és anterior al modernisme, tot i que alguns espais de l’interior van ser dissenyats pel català Puig i Cadafalch, com, per exemple, el sostre de l’edifici, datat del 1893.

Aquest arquitecte modernista va ser durant molt temps l’arquitecte municipal de la ciutat. El sostre de l’edifici està adornat amb símbols nacionals referents a la cultura catalana, com ara escuts d’armes i sanefes dibuixades artesanalment.

L’estructura de l’ajuntament és quadriculada i té tres pisos, cadascun amb cinc finestres. Al pis intermedi, cada finestra s’estén amb un balcó. Es tracta d’una visita obligada per a qualsevol turista o resident, ja que és on s’organitzen tots els actes culturals de la ciutat.

A tocar de l’ajuntament hi ha Can Serra, seu del Museu de Mataró. Aquest edifici era l’antiga casa pairal de Jeroni Serra, un burgès que es va convertir en el primer síndic de la vila. És d’estil renaixentista i conserva l’estructura originària del 1565 i no es va consolidar com a museu fins al 1894. La façana es caracteritza per una composició simètrica, un portal adovellat i finestres forjades de ferro.

La zona on està situat l’ajuntament és de les més concorregudes de la ciutat. Hi ha bars i cafeteries per descansar després de visitar la ciutat, parcs i zones naturals per on passejar, i les botigues de moda més actuals.

Aparcar el cotxe al centre de Mataró acostuma a ser una tasca difícil, sobretot a les tardes i els caps de setmana. Per accedir a la zona, la millor opció és moure’s en cotxe. Et recomanem que aparquis en un dels nostres aparcaments Saba, situat molt a prop de l’Ajuntament de Mataró, a la plaça Santa Anna, s/n.