Ajuntament de Pontevedra


L’Ajuntament de Pontevedra és l’organisme de govern principal de la ciutat. Actualment, la seva seu és a la Casa Consistorial de Pontevedra.

Aquest edifici s’erigeix sobre les restes de les antigues cases de l’ajuntament dels segles XV i XVI. És una construcció de dos pisos, de planta rectangular, rematada amb un frontó semicircular d’estil eclèctic vuitcentista, obra de l’arquitecte Alejandro Rodríguez Sesmeros.

A la façana principal es pot veure un dels elements més destacables: les quatre columnes d’ordre jònic amb capitells jònics. Està adornada amb uns motius florals preciosos i tota la cornisa es remata amb petits balustres. També té un rellotge principal, que destaca perquè es va col·locar en un punt elevat perquè es pogués veure des de gairebé qualsevol angle.

Des de lluny es veuen a la perfecció els tres grans finestrals, a banda i banda de les portes dels dos pisos. A tots dos costats de la porta d’entrada hi ha un text en honor al fundador de l’edifici.

Quan visitis l’ajuntament, també et sorprendran les magnífiques escales d’estil imperial fetes de pedra que donen accés a la planta principal, així com els excel·lents vitralls emplomats dels finestrals d’accés. A l’interior, l’edifici té unes dependències i uns salons amplis i rics en detalls captivadors.

Si vols, tens a la teva disposició un dels nostres parkings públics Saba a l’avinguda de l’Estació, s/n. És la millor opció per aparcar el vehicle i gaudir d’aquesta ciutat fent un tomb pels seus carrers i descansant en els bars i restaurants.