Parking a Ajuntament de Vilafranca - Vilafranca del Penedés

es.saba.portlets.pois

es.saba.portlets.buscador.ciudades

Cerca avançada


La Casa de la Vila, com també s’anomena l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, és una peça que cal destacar dins de l’arquitectura de la localitat. Es troba al cèntric carrer de la Cort i davant té la plaça de la Vila. Tot i les diverses transformacions que ha experimentat l’ajuntament al llarg dels segles, encara conserva gran part de l’estructura d’estil gòtic que el caracteritza.

L’edifici va ser adquirit pel municipi el 1559 i anteriorment era l’antic palau de Bernat Pellicer. S’estructura a través d’un preciós pati al centre, una escala d’accés, una galeria oberta i una esplèndida façana de pedra d’estil gòtic. El 1969, coincidint amb unes reformes, en el subsòl de l’edifici es van descobrir uns dipòsits d’aproximadament quatre metres de profunditat que dataven del segle XVI. S’utilitzaven per emmagatzemar-hi el gra, fruit dels impostos, o bé per distribuir-lo en temps de fam, epidèmies, guerres, etc.

Entre les seves obertures, hi destaca un gran finestra formada per dos arcs idèntics enllaçats per un pilar de pedra. I no són menys curioses les gàrgoles esculpides en forma d’àguila amb les ales plegades. Aquestes gàrgoles són un dels elements més característics que defineixen l’estil gòtic.

Entre les peces interiors destaca el saló per a plens i sessions, per la seva alçària singular, amb un cadirat lateral i l’exposició de quadres i pintures d’interès. Una altra zona que cal tenir en compte és la sala de Sant Ramon, amb modernes pintures murals del famós artista Pau Boada, que representen temes quotidians dels habitants de Vilafranca.

Si vols, tens un parking públic Saba a la plaça del Penedès, s/n, a pocs metres de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Aparcaments Saba a Vilafranca del Penedés

Tenim pàrquings a ...

Si ets a Vilafranca i et vols desplaçar amb tota la comoditat, no ho dubtis: utilitza els nostres parkings, situats en els punts estratègics de la ciutat. Els trobaràs prop dels carrers principals i al costat de l’estació de tren. Si t’interessa, pots deixar-hi el cotxe tant de temps com calgui: nosaltres te’l vigilarem. No perdis el temps i oblida’t del teu vehicle.

Deixa el cotxe a prop de ...

Passeja pels carrers, visita la basílica de Santa Maria o el Palau Reial, entre d’altres. Gaudeix de l’estada al màxim sense pensar en el cotxe. Recorda que disposem de parkings als llocs més cèntrics de Vilafranca. Si deixes el teu vehicle als nostres aparcaments, podràs anar caminant a la majoria de llocs de la ciutat.