Ajuntament de Màlaga


L’Ajuntament de Màlaga és una de les quatre administracions públiques d’aquesta capital de província. Els responsables polítics que el dirigeixen són escollits per sufragi universal des del 1979. La seu de l’Ajuntament, conegut com a Casa Consistorial, està situada a l’avinguda Cervantes, un dels carrers principals de la ciutat.

És l’organisme amb més competències de Màlaga i està presidit per l’alcalde. De fet, regula la vida diària de la ciutat i els seus habitants, prop de 600.000 persones. Els ciutadans hi van per fer tràmits convencionals, queixes, peticions i consultes. Per als visitants de la ciutat és una aturada obligada, no només per la importància cultural i històrica de l’edifici sinó perquè es tracta d’un lloc clau per recollir la informació turística necessària de la ciutat.

La zona és molt cèntrica i acull monuments i edificis arquitectònics diversos que pots incloure en la teva ruta turística. Un exemple és el Museu del Patrimoni Municipal, al passeig Jesús el Rico, o el Málaga Town Hall, al darrere de l’ajuntament. Aquest edifici va ser construït el 1912, quan l’alcalde era Ricardo Albert. L’edificació del monument va finalitzar el 1919 amb l’alcalde Manuel Romero Raggio.

A més, a la dreta del consistori trobaràs els jardins de Pedro Luis Alonso, un parc molt ampli, perfecte per descansar de la ciutat en un espai natural o descansar en un dels seus bancs després de visitar tota aquesta zona. Els jardins desemboquen en un parc molt extens que al mig té una font imponent, coneguda com la font de las Tres Gràcies.

Per arribar a l’ajuntament pots agafar l’avinguda Cervantes o el carrer Guillén Sotelo. Trobar aparcament a la zona no és fàcil, però pots aparcar el cotxe prop de l’estació, en un dels nostres parkings públics Saba, obert les 24 hores del dia.