Parkings en

Parkings enSituat en plena plaça de Cort es troba l’Ajuntament de Palma de Mallorca, una de les quatre administracions públiques que, juntament amb l’Administració General de l’Estat d’Espanya, el Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Mallorca, constitueixen el govern insular.

Va ser construït entre els anys 1649 i 1680 pels arquitectes Pere Bauçá, Miquel Oliver i Bartomeu Calafat. Té una de les façanes més boniques d’Espanya. De fet, va ser catalogada com a Bé d’Interès Cultural el 1931. Hi destaquen alguns elements, com la balconada, recorreguda per set finestrals, i el banc del “si no fos” (o banc dels ganduls). A més, la façana té dos portals laterals amb escuts barrocs i a la part superior hi ha un rellotge, conegut amb el nom d’“En Figuera”. És curiós constatar la contraposició estilística que genera veure els escuts barrocs i després trobar un portal d’estil gòtic.

Abans d’orientar-se a exercir funcions de caire polític, l’ajuntament va ser seu dels jurats de l’antic regne de Mallorca.

És gairebé impossible no veure la majestuosa olivera que hi ha al bell mig de la plaça de Cort. Amb més de 8,5 metres d’alçària i 7 de volum de copa, aquest monumental arbust denominat pels mallorquins “s’olivera de Cort”, probablement és l’arbre més fotografiat de la ciutat.

Un altre edifici que cal destacar de la zona és Can Corbella, una de les joies arquitectòniques d’estil modernista que hi ha a la capital balear, entre la plaça de Cort i el carrer de Santo Domingo.

Si vols, trobaràs un parking públic Saba a la plaça de Sant Antoni. Podràs aparcar el cotxe al centre de la ciutat, a només 10 minuts a peu de l’Ajuntament de Palma de Mallorca.

 

Amb els millors serveis per a la teva comoditat

Previous
 • 24 hores obert

  24 hores obert

 • Cobertura per a telefonia mòbil

  Cobertura per a telefonia mòbil

 • Càmeres de seguretat

  Càmeres de seguretat

 • Mobilitat reduïda

  Mobilitat reduïda

 • VIA T

  VIA T

Next