Catedral de Mallorca


Sobre la badia de Palma s’alça la monumental catedral de Mallorca, coneguda també pels mallorquins com la Seu. És un temple d’estil gòtic llevantí que té unes muralles romanes renaixentistes construïdes per protegir la ciutat de possibles setges per mar. És l’única catedral gòtica que té aquesta peculiaritat.

Va ser declarada monument historicoartístic el 1931 i, tot i que es va començar a construir el 1229, no es va acabar fins al 1601.

Tot a la catedral de Palma de Mallorca és immens. Diuen que té la rosassa gòtica més gran del món: ni més ni menys que 15 metres. Tota la construcció en si és enorme, ja que la volta assoleix la monumental alçària de 44 metres. Només la supera la catedral de Beauvais, amb 48 metres d’alçària. En total fa 21 metres de llarg i 55 d’ample i té tres capelles paral·leles a la capçalera i nombroses capelles laterals entre els contraforts.

A més del seu interès històric i religiós, des del 2007 cal afegir-hi la capella del Santíssim o de Sant Pere, decorada per l’artista Miquel Barceló, una obra que té tants detractors com entusiastes, però que sens dubte val la pena visitar. L’artista Miquel Barceló ha plasmat la representació del miracle dels pans i els peixos en argila, amb esquerdes, com si fóssim en una cova més que en una capella. És una visita imprescindible si ets a Mallorca.

Si la visites cap al migdia, podràs observar com el sol passa a través de la rosassa i la llum es descompon en centenars de colors que il·luminen la catedral. És un espectacle digne d’admiració.

Si vols, trobaràs un parking públic Saba a la plaça de Sant Antoni, un aparcament situat al centre de la ciutat a molt pocs metres de la catedral de Palma de Mallorca. El parking perfecte per aparcar-hi el teu vehicle i gaudir d’aquesta ciutat.