Catedral de València


Situada al bell mig de la ciutat de València trobaràs la Seu, també anomenada formalment catedral de Santa Maria de València. Actualment és la seu de l’arquebisbat de València.

La catedral actual es va acabar el 22 de juny del 1262 i es va edificar sobre les ruïnes de la primera catedral de València, que datava del segle VI, en l’època romanovisigoda. No obstant això, ara hi destaca sobretot la influència gòtica, tot i que també es poden apreciar els estils barroc i renaixentista.

A l’interior hi ha el famosíssim Sant Calze, datat del segle I, que va donar a la catedral el rei Alfons el Magnànim el 1436. Es tracta d’un objecte de culte i veneració que atreu devots i curiosos d’arreu del món. A més, a l’interior el visitant no només trobarà l’antiga sala capitular o capella del Sant Calze, o el Cimbori, obra mestra de l’art gòtic, sinó que també podrà delectar-se amb la Girola, d’estil gòtic valencià, l’altar major o presbiteri, decorat amb pintures renaixentistes, i la nau principal i les laterals, d’estil gòtic valencià.

De l’exterior destaquen elements singulars com ara la porta oriental, la petita capella de Sant Jordi, l’arcada Obra Nova, la porta dels Apòstols, el campanar anomenat Micalet, i la porta barroca dels Ferros.

A més, disseminades per les parets, hi ha algunes de les primeres i millors pintures del Quattrocento de tota la península Ibèrica, que van arribar de Roma a través d’artistes contractats per Alexandre VI.

Si vols, pots aparcar el teu vehicle prop de la zona en un dels aparcaments públics Saba, el que hi ha a l’estació de València Nord, situat al carrer Xàtiva, 24. És el nostre aparcament més proper al centre de la ciutat i et permetrà gaudir de tranquil·les passejades per València.