Parc de Montjuïc

El Parc de Montjuïc està situat damunt d’una muntanya que alberga el districte de Sants-Montjuïc, al sud de la ciutat. La zona va rebre aquest nom perquè històricament havia estat un cementiri jueu. Així doncs, i a causa de la ubicació, van decidir anomenar la zona Montjuïc, que ve del català medieval i significa ‘muntanya dels jueus’.Anteriorment, la seva ubicació la dotava de les característiques perfectes per ser una de les principals àrees de defensa de la ciutat. El parc disposa de diversos punts d’interès cultural. El primer és, per descomptat, el Palau Nacional de Montjuïc, que es va construir entre el 1926 i el 1929 amb motiu de l’exposició universal que acollia aquell mateix any la ciutat de Barcelona. Allà hi ha el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que disposa d’una de les col·leccions d’art romànic més completes del món.

En el vessant nord-oriental de la muntanya es troba el petit cementiri jueu i diversos miradors, des d’on podràs gaudir de les millors vistes de Barcelona. A més d’aquests espais històrics, la zona està proveïda d’un gran nombre de jardins, la majoria creats a principis del segle XX. Hi destaquen els jardins de Joan Maragall, els jardins de Miramar, el Jardí Botànic Històric de Barcelona o el Jardí de Petra Kelly, dedicat a aquesta artista ecològica alemanya.

També disposa de diverses instal·lacions esportives, com l’Estadi Olímpic Lluís Companys, el Palau Sant Jordi o el Teatre Musical de Barcelona, que abans havia estat el Palau d’Esports.

Per arribar al Parc de Montjuïc, la millor opció és el transport públic o l’automòbil. La zona disposa d’un dels nostres parkings Saba, al carrer de Vilardell, 20, un aparcament on podràs estacionar de manera fàcil i ràpida prop dels punts culturals de la zona.