Temple Expiatori de la Sagrada Família

El Temple Expiatori de la Sagrada Família, més conegut com la Sagrada Família, és un símbol de Barcelona i un dels màxims exponents del Modernisme, tot i que quan es va començar a construir, havia de ser d’estil neogòtic. Quan l’arquitecte català Antoni Gaudí es va fer càrrec de les obres del projecte el 1882, no hi va haver dubte que l’obra esdevindria modernista.Dedicada al culte, la Sagrada Família és el monument més visitat de tot el territori espanyol. La cripta, l’absis i la façana van ser declarats Patrimoni de la Humanitat el 2005. Però el projecte de Gaudí està inacabat i actualment encara s’hi treballa per concloure aquesta magnífica obra, coneguda mundialment.

Una vegada finalitzada, la basílica de la Sagrada Família estarà formada per 18 torres, que es dividiran en parts iguals sobre les tres façanes de l’estructura. La nau central de la basílica recolza en una filera de columnes que formen una mena d’arbreda que suporta un conjunt de voltes d’hiperboloides hipertraçats. Tant l’estructura arquitectònica i la façana modernista com l’interior del temple són una meravella i, per descomptat, és una visita obligada per a qualsevol persona que vagi a la ciutat comtal.

L’església és tan important per a la ciutat que fins i tot el barri on es troba en rep el nom: el barri de la Sagrada Família és un dels sis que integren l’Eixample de Barcelona.

El monument es pot visitar qualsevol dia de la setmana. Per anar-hi pots utilitzar el teu propi vehicle, ja que a la zona hi ha diversos parkings Saba. A més, els nostres parkings públics estan disponibles les 24 hores del dia, perquè puguis trobar aparcament sempre que et calgui.